5 Mindsets die je weerhouden succesvol te zijn
in Sales
6 min. leestijd

5 Mindsets die je weerhouden succesvol te zijn

5 Mindsets die je weerhouden succesvol te zijn en wat je kan doen om je mindset te upgraden en deze gedachten te veranderen in een groei mindset. De manier van denken en onze overtuigingen zijn bepalend voor de hoogte van ons inkomen. In dit blog 5 Fixed mindsets die je kunnen belemmeren 100.000, 250.000 euro en meer te verdienen

Wat is mindset? 

De mindset zijn de overtuigingen hoe je denkt en oordeelt over jezelf en over anderen. De mindset bepaalt ook de gedachten die je hebt over je kwaliteiten en je talenten. Dit denkpatroon is mede beslissend voor de mate van vertrouwen die je in jezelf hebt en hoe je reageert naar anderen in je werk en in het dagelijks leven. Bij alles wat je wil bereiken in het leven heb je de juiste mindset nodig en helemaal voor ondernemers die een topbedrijf willen neerzetten is dit essentieel.

Er zijn 2 verschillende mindsets die je kan hebben. Een fixed mindset en een growth mindset. 

Fixed Mindset

Een fixed mindset wordt ook wel vaste- of statische mindset genoemd. Een fixed mindset heb je wanneer je de overtuiging hebt dat je kwaliteiten, je kennis en je talenten altijd gelijk zullen blijven en dat je hier niets aan kan veranderen. In dit geval doe je waar je goed in bent en vermijd je zoveel mogelijk alle dingen die je niet kent. Heb je weinig zelfvertrouwen en vind je het lastig met kritiek om te gaan.

Growth Mindset

Met een growth of groei mindset durf je uitdagingen aan te gaan. Jezelf verder te ontwikkelen en ben je vol zelfvertrouwen dat het je allemaal wel gaat lukken. Lukt het niet direct dan accepteer je de situatie en kies je een nieuwe strategie.

Gelukkig is het mogelijk onze mindset te upgraden en ons brein anders in te stellen om van een fixed mindset naar een growth mindset te gaan.

Mindset upgraden

Heel veel ondernemers hebben een enorme potentie, maar zien vaak zelf niet wat er allemaal mogelijk is en kunnen het daarom niet waarmaken. Dat komt omdat het hen aan zelfvertrouwen ontbreekt.

Door het veranderen van je mindset trek je de beste klanten aan. Bepaal je zelf hoe je werkt en sta je vierkant achter je eigen aanbod. Daarvoor vraag je de hoogste prijzen op de meest simpele manier. 

1.GEDACHTEN OVER GELD EN RIJKDOM. 

Belemmerende overtuiging - fixed mindset

De reden dat ondernemers niet slagen is, omdat ze niet geloven dat ze succesvol kunnen zijn en welvarend kunnen worden. Ze denken dat het niet voor hen is weggelegd en hebben weinig zelfvertrouwen. Dit kan ook een excuus zijn. Het lukt ze niet, dus zeggen ze maar dat geld niet belangrijk voor hen is.

Nieuwe overtuiging - growth mindset

Ik mag in mijzelf investeren want dit bepaalt ook hoe ik mijn marketing doe en hoe ik op mijn klanten over kom.

Gevolg:

Je zal jezelf bovenaan de markt kunnen positioneren en een autoriteitspositie gaan innemen binnen jouw vakgebied.

2. GEDACHTEN OVER ONDERNEMEN

Belemmerende overtuiging - fixed mindset

Veel mensen denken dat ondernemen betekent dat je hard moet werken en de overtuiging hard werken is prima. Maar als je naar een zes- en zeven cijferig inkomen wil gaan dan zal je juist veel minder hard moeten werken, anders houd je het niet vol en kom je in een burn-out terecht.

Laatst nog hoorde ik iemand zeggen, ik zit nu in m’n tropenjaren. Dit hou ik vol tot m’n 40ste en daarna zie ik wel weer verder. Wie dan leeft…. Maar je leeft nu en als je nu al kunt beginnen met simpel te werken, minder te werken waarom dan wachten tot later en nu maar door blijven ploeteren.

Nieuwe overtuiging - growth mindset

We willen simpel werken, minder werken en meer verdienen

Gevolg:

Veel vrije tijd en gemak

3. GEDACHTEN OVER KLANTEN. 

Belemmerende overtuiging - fixed mindset

Klanten klagen altijd over de prijs, vragen veel tijd van me en stellen hoge eisen. Dan kan je de neiging hebben om maar een lagere prijs voor je diensten te vragen. Maar een lage prijs kan psychisch doorwerken op het resultaat van de klant en een groot effect hebben. Want zeg nu zelf, als je ergens weinig voor betaalt dan verwacht je er bij voorbaat al niet veel van.

Nieuwe overtuiging - growth mindset

Als je hogere prijzen gaat vragen, dan krijg je een beter soort klanten. Je klanten krijgen ook betere resultaten omdat ze in zichzelf hebben geïnvesteerd.

Gevolg:

Jij kan zelf kiezen met welke klanten je zaken wil doen.

4. GEDACHTEN OVER HOGE PRIJZEN

 Belemmerende overtuiging - fixed mindset

Heel vaak wordt gedacht dat de klant geen hoge prijzen wil betalen, dat ze niet kunnen of dat de klant dan hele hoge eisen gaat stellen. Maar eigenlijk ligt het probleem bij jou. Jij wil liever niet een te grote invloed hebben op het leven van je klanten.

Nieuwe overtuiging - growth mindset

Als je hogere prijzen vraagt, dan heb je veel meer impact op je klanten. Hogere prijzen vragen brengt ook meer verantwoordelijkheid naar de klant met zich mee. Hoe groter het probleem van je klanten dat je moet gaan oplossen, hoe hoger de prijs moet zijn.

Als coach, trainer en professional heb je een gigantische invloed op het leven van je klanten. Denk niet dat je geen verschil maakt voor de klant. Als je dat denkt dan bewijs je de klant een hele slechte dienst.

Gevolg:

Je zal veel meer voldoening uit je werk halen en je gaat meer verdienen.

5. GEDACHTEN OVER JEZELF

Belemmerende overtuiging - fixed mindset

Deze vijfde belemmering heeft te maken met jezelf. Ondernemers denken vaak: ‘Ik kan zo’n iemand niet zijn’. Vaak geloven ze ook niet in hun eigen kennis. Ze zien zichzelf niet als een autoriteit en denken niet dat ze een topper kunnen zijn. Daar zit vaak een lage eigenwaarde en een laag zelfvertrouwen achter.

Nieuwe overtuiging - growth mindset

Ja, ik kan het!!!

Omring je met mensen die in jou geloven. Daardoor ga je ook veel meer in jezelf geloven. Investeer in jezelf. Dan weet je wat die investeringen met jou doen en wat dat OOK voor jouw klant zal betekenen.

Gevolg:

Je gaat je doelen bereiken!!!

GRATIS SUCCES-STRATEGIE-SESSIE

Wil jij je mindset anders instellen en meer zelfvertrouwen krijgen?  Ontdek het tijdens onze video-call van 60 minuten. Voor meer info: KLIK HIER


Reactie plaatsen