Focus in je bedrijf met 4 simpele stappen

Er zijn heel veel redenen waarom het gros van de ondernemers moeite hebben een succes van hun bedrijf te maken. Zij missen de focus en blijven steeds maar weer in hetzelfde kringetje ronddraaien. Volgen dag in dag uit dezelfde routine zonder erover na te denken of het anders, slimmer en beter kan.

Geen duidelijk beeld

De reden hiervan is dat ondernemers geen idee hebben hoe ze hun doelen kunnen bereiken omdat ze geen duidelijke route hebben die hen naar hun doel kan leiden.

Vaak hebben ze ook geen duidelijk beeld van hun toekomst. Ze hebben nooit nagedacht hoe hun lifestyle er over een paar jaar zal uitzien, hoe hoog hun inkomen zal zijn, wat voor werk ze doen en of hun bedrijf over een paar jaar (nog) wel voldoende inkomen zal opleveren.

Daarom blijven ze ronddraaien in een kringetje en dag in dag uit hetzelfde doen wat ze al zolang doen zonder er verder over na te denken en met maar weinig kans dat ze daar komen waar ze graag zouden willen zijn.

De doolhof

De andere reden is de doolhof waarin we vaak rondlopen. We proberen van alles maar hoe vaak komen we niet op een doodlopend stuk. Door gebrek aan een goede route of aan een duidelijke weg lopen we van hot naar haar in de hoop dat we uiteindelijk ons doel wel zullen bereiken.

En dat allemaal omdat we geen duidelijk zicht hebben op het uiteindelijke doel.  Met als gevolg dat we heel veel geld en tijd kwijt zijn en vaak helemaal terug naar de start moeten om weer van voren af aan te beginnen.

Maak je route in 4 simpele stappen

Deze 4 eenvoudige stappen helpen je je je doelen te bepalen op de lange termijn en wat je nu direct zou moeten doen om je doel te bereiken.

Stap 1 Uitzoomen

De eerste stap is alles even op een afstandje te bekijken. Het waarom zien uit te vinden. Met andere woorden waar wil je zijn en wat wil je hebben bereikt over 3 jaar. Wat zal dan je lifestyle zijn en hoe zal je leven er dan uit zien? Hoeveel wil je over 3 jaar verdienen en hoeveel vrije tijd wil je hebben?

uitzoomen stap 1 businessplan

Dus het eerste wat je moet doen is uit het leven van alledag stappen en boven je eigen leven gaan hangen. Kijken vanuit een helikopter. Of nog verder weg.

Je zal je moeten afvragen: Waarom zit ik in deze business en vind ik mijn werk wel leuk?

Vind ik mijn werk over 3 jaar ook nog leuk? En hoe lang wil ik dit werk blijven doen. Hoeveel vrije tijd wil ik over 3 jaar hebben. Wat wil ik hebben bereikt over 3 jaar?  Wie wil ik dan zijn?

Stap 2: Stippel je route uit

De 2de stap is een routekaart te maken. Wat is je strategie voor over 1 jaar en hoe zal het dan zijn?

Stel je zelf de vraag: Waar moet ik zijn over 1 jaar om mijn doel over 3 jaar te kunnen bereiken?

Stap 3 Focus

De 3de stap is je te focussen. Je hebt een goed beeld van het waarom en je hebt een strategie voor 1 jaar wat je wil gaan doen.

Bij stap 3 ga je kijken HOE daar te komen. Daarom zal je er de komende 90 dagen voor moeten zorgen dat de 3 belangrijkste zaken op de rails staan om over 1 jaar daar te staan waar je wil zijn.

Voorkom de neiging 10 zaken tegelijkertijd aan te willen pakken. Dat werkt niet en daardoor raak je ontmoedigd. Dat is veel te veel tegelijk met als gevolg dat je faalt.

Stap 4 Inzoomen

Het allerbelangrijkste werk komt bij stap 4. Wanneer je deze stap overslaat zal je geen van de andere doelen bereiken.  In stap 4 ga je inzoomen. Inzoomen op de taken die deze week moeten worden gedaan en kijk je naar de 3 zaken die je moet doen om je doelen over 90 dagen te kunnen bereiken.

Alles wat je doet bij het bouwen aan je bedrijf dat niet gericht is op de doelen voor de komende 90 dagen is een verkwisting van je tijd en van je geld.

Zelfs als je weinig tijd hebt voor je marketing of voor het bouwen aan je bedrijf. Gebruik de tijd die je hebt dan enkel en alleen om je doelen over 90 dagen te bereiken zodat je tijd ook goed besteed is.

Kan je wel wat hulp gebruiken? Maak dan een afspraak met mij voor een coaching-sessie. Ik help je je wensen en visie helder te krijgen en vertel je hoe je deze kan realiseren op een manier waarbij jij je prettig voelt.

  • Ontdek wat jouw persoonlijke belemmeringen zijn.
  • Wat in jouw geval passende strategieën zijn.
  • Hoe je BESTE ZELF te worden in die je maar kan zijn, altijd en overal.

Deze sessie is gratis en helemaal vrijblijvend. Je kan je hier aanmelden.

Wellicht is deze informatie ook interessant voor je:

Kies de niche waar jij expert in bent

Coaching op maat

Online trainingen

RECENTE BLOGS

blog-1-beeld-zegt-meer-dan-1000-woorden
blog-online-verkoop-strategie
blog-content-marketing-strategie
gratis-weggever-maken
blog-kies-je-niche
blog-bepaal-je-doelgroep
de-ideale-klant-sidebar

  Leuk als je me volgt:

linkedin-volgen
facebook-volgen
youtube-volgen
twitter-volgen

VIDEO’S

PODCASTS

GRATIS IMPACTSCAN

gratis-corona-impact-scan

2 Reacties

  1. Yani

    Onder de indruk van je schrijfvaardigheid! Ik wou dat ik hetzelfde kon doen: D Tot die dag, ga zo door met het g

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contactgegevens

Yolanda Aartse

Buitenbassinweg 526

3063TC Rotterdam

Tel. 06-54601207

info@yolandaaartse.nl

KvK nr. 64408957

Expertise:

Ondernemen

Coaching

Marketing

Strategie

Content

Storytelling

 

© Yolanda Aartse |2020

Pin It on Pinterest

Share This