Content marketing

Content marketing is de strategie die erop is gericht klanten en leads informatie en advies te verstrekken waarmee je vertrouwen en autoriteit opbouwt en prospects aanzet in actie te komen. Dit in tegenstelling tot reclame waarbij je direct wil verkopen.

Deze strategie is een manier van werken waarbij je een stukje kennis deelt die je klant helpt bij het oplossen van een probleem en je hem helpt een beslissing te nemen je diensten of producten bij je te kopen.

Niet de promotie van je product of dienst staat hierbij centraal in je communicatie, maar de interesses en de behoeften van de klant. Zo help je de klant doorlopend verder in het koopproces door waardevolle informatie te delen en leert diegene je kennen als iemand die kennis heeft van zaken die zijn probleem kan oplossen. Op deze manier zal de klant als eerste aan jou denken wanneer hij jouw dienst of product nodig heeft.

Dit is de ruggengraat voor een succesvolle marketingstrategie: Content maken waarin je elke stap in het traject van een (potentiële) koper bespreekt.  Hiermee wordt het vele malen gemakkelijker verkopen te realiseren.

Je zal hiervoor je informatie moeten optimaliseren en dit moeten laten zien aan de juiste mensen op het juiste moment en op manieren die de grootste impact hebben.

Meer hierover in mijn blog: Het geheim van slimme content marketing voor zzp-ers