Kies een business coach als je 10x sneller wil gaan
11 min. leestijd

Kies een business coach als je 10x sneller wil gaan

Als je 10 x sneller wil gaan heb je een business coach nodig die je inspireert, je helpt je doelen te bereiken en je de onbegrensde mogelijkheden laat zien van jou en je bedrijf. In dit blog 7 tips om de business coach te kiezen die het best bij jou en je behoeften past.

Als zelfstandig ondernemer wordt er veel van je gevraagd en vaak sta je er helemaal alleen voor. Je familie en vrienden zijn geen ondernemer en kunnen je niet echt helpen. De druk te presteren en te verkopen is hoog en dan kan het behoorlijk lastig zijn een goede balans te houden tussen werk en privé. 

Heb je daarnaast ook nog de zorg voor de kinderen, dan kan het een enorme uitdaging zijn alle ballen tegelijkertijd in de lucht te houden.

In 1997 heb ik voor het eerst een coach. Zijn boodschap is mij altijd bijgebleven: “Luister altijd naar je onderbewustzijn en wees je er bewust van.’ Sindsdien ben ik mij bewust van mijn kracht, mijn talenten en van het feit dat ik mijn eigen keuzes kan en mag maken. onbewust-bewustzijn

Vanaf dat moment zijn er altijd coaches in mijn leven geweest die mij verder hebben geholpen. De scheidingscoach, de mental coach die mij, na mijn scheiding, heeft geholpen mijn leven weer op de rails te krijgen. De voedingstechnoloog, verschillende business coaches uit binnen- en buitenland. En nog steeds heb ik een business coach om mee te sparren.

Je bent ondernemer en dan….

Als zzp-er kan het extreem moeilijk zijn om alle mogelijkheden en valkuilen binnen je bedrijf te overzien. Er zijn veel ondernemers die worstelen hun doelen te bereiken en altijd maar weer in hetzelfde kringetje rond blijven draaien.

Misschien heb je nog niet echt een duidelijk beeld van je toekomst. Hoe je precies je werk moet doen en of je bedrijf wel voldoende inkomen over een paar jaar zal opleveren. Heb je nooit nagedacht over hoe je lifestyle over een paar jaar zal zijn.

Geen idee hoe je je doelen kan bereiken en geen duidelijke route die je naar je droombedrijf kan leiden. 

Zonder kompas loop je van hot naar haar en hoop je maar dat je uiteindelijk je doel wel zult bereiken. En dat allemaal omdat je geen duidelijk zicht hebt op de route hoe je er moet komen.  

Je hebt een plan nodig

Als zelfstandig ondernemer heb je een plan nodig.  Je moet er alles aan doen om succes te bereiken door het juiste publiek te bedienen en het probleem voor je klant op te lossen op een manier dat past bij wie jij bent en waarmee je je persoonlijke en financiële doelen kan bereiken.

Hiermee kan een business coach je helpen. Zal je 10x sneller gaan en ga je gigantisch veel tijd, energie en geld besparen. 

Meer hierover in het e-book: 'Routeplanner naar een succesvol bedrijf.' dat je hier gratis kan downloaden.

Waarom een business coach kiezen?

Om je te helpen in je persoonlijke ontwikkeling en bij de groei van je bedrijf is het verstandig om een business coach in te schakelen.

Alle succesvolle ondernemers hebben een business coach.

Zij hebben mensen om zich heen waarmee ze kunnen sparren en die hen scherp houdt.  Als je er zelf middenin zit mis je een objectieve blik op de strategieën en processen binnen je bedrijf.

Een business coach houd je een spiegel voor die je talenten en kernwaarden zichtbaar maakt zodat dit kan worden aangepakt waardoor je meer vertrouwen krijgt in jezelf. 

Nog steeds zijn er ondernemers die zichzelf de luxe van een business coach niet permitteren .

Terwijl iedere topondernemer en topsporter je kan vertellen dat het hebben van een coach nu juist de reden is dat ze de top hebben bereikt. Continue investeren in je persoonlijke ontwikkeling en in de structuur, strategieën en processen binnen je bedrijf maken het verschil.

Hoe een business coach te kiezen die het best bij je past

Een business coach kiezen is een belangrijke stap die van enorme invloed gaat zijn op de toekomst van jou, je gezin en op je onderneming. Dit gaat gepaard met een aanzienlijke investering in tijd, geld en energie.  

Hier zijn 7 Tips om de keuze voor je te vergemakkelijken

TIP 1 Denk na over hetgeen waarbij je hulp nodig hebt

  • Wil je met regelmaat kunnen sparren over allerlei dingen waar je zowel zakelijk als privé als ondernemer tegenaan loopt?
  • Ben je net gestart met je bedrijf en heb je behoefte aan iemand die je helpt je bedrijf te organiseren?
  • Ben je zover een volgende groeistap zetten met je bedrijf?
  • Heb je hulp nodig bij het organiseren van je marketing- en verkoopactiviteiten?
  • Of kan je zelfvertrouwen wel een boost gebruiken?

Als ondernemer heb je met enorme uitdagingen te maken die flexibiliteit, veerkracht, aanpassingsvermogen en een berg aan zelfvertrouwen van je vragen.

Dan is het ontzettend fijn een beroep te kunnen doen op jouw eigen business coach. Iemand die je scherp houdt en je helpt de juiste richting te bepalen, voor jezelf én voor je bedrijf. Een eigen business coach die jouw klankbord en vertrouwenspersoon is. Jouw ‘stok achter de deur’ die je op ieder moment om hulp kan vragen wanneer je het even niet meer weet.

TIP 2 Kies een business coach met ervaring in jouw soort bedrijf

Heeft de business coach ervaring in ondernemen en het opzetten van een bedrijf dat lijkt op jouw bedrijf?

Wanneer ik in 2016 besluit een carrièreswitch te maken en me te specialiseren als business coach, ga ik compleet aan het feit voorbij dat ik nooit alle 2 miljoen bedrijven in Nederland kan helpen. De eerste jaren als business coach worstel ik hier ontzettend mee. 

Nu weet ik gelukkig beter en richt ik mij op zelfstandig ondernemers die werkzaam zijn als coach, trainer of professional in de dienstverlenende sector. Simpelweg omdat ik zelf al 35 jaar zzp-er ben. Wil je meer over mij weten, klik hier.

TIP 3 Welke type business coach zoek je?

Denk na over het type business coach dat je zoekt. Coaches zijn er in allerlei soorten, typen en maten. Wil je een man als business coach, een vrouw of maakt je dat niet uit?  

Kies je voor training en begeleiding bij een grote organisatie zoals bijvoorbeeld het NTI of heb je liever een business coach die net als jij zzp-er is?

Zoek je een business coach die puur zakelijk werkt of moet er ook voldoende ruimte en aandacht zijn voor jouw persoonlijke situatie?

TIP 4 Ga op onderzoek uit…

Zoek naar coaches op Facebook, LinkedInYouTube en de andere social media kanalen. Waarover vertellen zij en welke informatie delen zij? Lees goed tussen de regels door en laat je vooral niet gek maken door de gouden bergen en al te mooie verhalen die worden beloofd. 

Bezoek verschillende websites van business coaches. Spreekt het verhaal op de website je aan? Welke diensten worden er aangeboden? 

Vraag informatie aan, download een e-book of schrijf je in voor de nieuwsbrief van een business coach.

Vergelijk het aanbod van de verschillende coaches met elkaar. 

n.b. Wanneer je een coach zoekt waarmee je ook wil kunnen afspreken voor een kop koffie is het belangrijk iemand te zoeken die op redelijke afstand van je bedrijf zit.

TIP 5 Kies een business coach waar je een klik mee hebt. 

Een business coach moet iemand zijn die de expertise bezit en de ervaring heeft op een gelijkwaardig en strategisch niveau met je mee te kunnen denken.

Een business coach die in je gelooft.  Je niet naar de mond praat, maar eerlijk zegt wat er moet verbeteren en waar je kansen liggen. 

Een goede business coach moet je kunnen uitdagen, inspireren en je creatieve, nieuwe ideeën geven.

Je kunnen laten zien hoe je boven jezelf kan uitstijgen en dat je dingen kan bereiken die je zelf nu nog niet voor mogelijk houdt.

Een business coach moet ook het begrip voor je kunnen opbrengen dat niet altijd alles vlekkeloos zal verlopen en dat er dingen mis kunnen gaan. Moet iemand zijn die je op zulke momenten kan helpen, de hindernissen en obstakels die je in de weg staan te overwinnen en je het zelfvertrouwen geven weer verder te kunnen gaan.  

De beste manier om erachter te komen of jullie een klik met elkaar hebben, is een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

TIP 6 Kies voor een business coach met een stappenplan

Vraag de business coach wat hij of zij voor je gaat doen en wat de route is. Niets is mooier dan een stappenplan die je de route laat zien hoe je van het punt waar je nu staat, resultaten gaat behalen en je dromen kan verwezenlijken. 

Een goede business coach helpt je het stappenplan uit te voeren in de richting waar je naar toe wil en waarmee je een succesvol bedrijf kan creëren.  Hier zie je het overzicht van mijn stappenplan: In 9 stappen naar een uniek bedrijf.


in-9-stappen-naar-een-uniek-bedrijf

TIP 7 Denk na over je investering

Je zal moeten nadenken over het bedrag dat je voor een business coach kan en wil investeren.

1-op-1 coaching sessies

Heb je vragen zoals:

  1. Waar sta ik nu?
  2. Wat kan ik verbeteren?
  3. Wat moet ik doen?
  4. Hoe kan ik verder?

En wil je eens in de 3 of 4 weken kunnen sparren dan zijn dit soort coaching sessies ideaal.

Er zijn business coaches die voor een coaching sessie van een uur 35 euro vragen terwijl anderen zonder blikken of blozen 500 euro en meer berekenen. Mijn uurtarief bedraagt 145 euro (2022) Realiseer je wel dat één sessie meestal niet voldoende is.

Je kan vaak een coaching traject afspreken van bijvoorbeeld 6 of 8 sessies. In dit geval krijg je meestal een korting op het uurtarief. 

Online programma’s

Er is een overvloed aan online cursussen, trainingen en programma’s voor ondernemers. Ook hiervoor lopen de prijzen gigantisch uiteen. 

Een korte online cursus kan je al volgen voor een paar tientjes. 

Voor een programma met een traject van 6 tot 12 maanden moet je rekening houden met een investering van rond de 2000 euro. 

Realiseer je ook dat, hoe meer persoonlijke aandacht je krijgt van de business coach, hoe hoger je investering zal zijn.

Belangrijk is te weten: Hoeveel studietijd je beschikbaar hebt, wat je precies wil gaan leren en of de kennis die je wil opdoen goed aansluit op je huidige competenties en ervaring.

Neem jezelf serieus en realiseer je dat de weg naar het bedrijf van je dromen topsport is. Gun jezelf daarom een business coach die begrijpt waar het over gaat en die je helpt de top te bereiken.

Wil je weten of ik een geschikte business coach voor je ben? Plan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende succes-strategie-sessie in mijn agenda en laten we kennis maken!!!


 

Reactie plaatsen